Bel voor een gratis intake gesprek!

Neem contact met ons op: 06-58969534&nbsp &nbspMail Ons

Peeling


Peeling

Lira Clinical Peeling
De Lira peelings bestaan uit zeven peelings en zijn tot stand gekomen door de samenwerking van ervaren medische professionals, chemisten en huidspecialisten. Uniek aan deze peelings is de variatie in sterkten en werkzame stoffen, die optimaal resultaat mogelijk maken op het gebied van: anti-aging, acne, grove poriën, pigmentatie en (acne) littekens.

De Lira peelings bestaan allemaal uit een combinatie van verschillende ingrediënten, met elk hun eigen karakteristieke eigenschappen. Door de verschillende ingrediënten in te zetten kunnen huidproblemen effectief en efficiënt worden aangepakt. Doordat de Stem Cell Technology een sneller herstel van de huid stimuleert is er, in vergelijking met andere peelings van dezelfde sterkte, een relatief korte herstelperiode.

Lira peelings
Bij Venus laser & huidkliniek werken we met 4 Lira peelings. Deze kunnen qua sterkte onderverdeeld worden in oppervlakkig of medium diep. Het doel waarbij de peelings worden ingezet kan dan ook variëren van het verfissen van de huid tot het corrigeren van de huid tot in de diepere huidlagen.

Oppervlakkige peelings

Pumpkin Plus Solution
De Pumpkin Plus Solution werkt onder andere op basis van pompoen enzymen. Deze enzymen zorgen voor een exfoliatie van de dode cellen in de opperhuid. Tevens werkt het als één van de krachtigste antioxidanten die schadelijke stoffen aanpakt. De Alpha Hydroxy zuren en Beta Hydroxy zuren stimuleren de celdeling waardoor het huidoppervlak frisser, gladder en egaler wordt.

De Pumpkin Plus Solution is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Anti-aging
 • Acne
 • Pigmentatie

Lactic Clear Definer
De Lactic Cleas Definer werkt op basis van melkzuur. Melkzuur heeft een oplichtende eigenschap en is ideaal om pigment problemen te behandelen of de huid op te frissen. De ondersteunende zuren hebben ieder een specifieke werking op de pigmentatie. De stamcellen zorgen ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt. Deze peeling is dan ook uitermate geschikt voor donkere huidtypen.

De Lactic Clear Definer is geschikt voor alle huidtypen en kan ingezet worden bij:

 • Pigmentatie
 • Gevoelige huid

Medium tot diepe peelings

Mineral Jessner Rebuilder
Deze peeling is uitermate geschikt voor milde tot zeer ernstige acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatie problemen of is het inzetbaar als een vernieuwende verfrissende behandeling voor elk huidtype. Dit type peel verbetert de algehele kwaliteit van de huid.

De Mineral Jessener Rebuilder kan worden ingezet bij:

 • Alle vormen van acne
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie

Mineral TCA Rebuilder
Trichlorazijnzuur (TCA) is een organisch zuur. Deze stof ontdoet de natuurlijke celeiwitten van hun wateromhulsel, waardoor de bovenste huidlaag opdroogt en afgestoten wordt. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en werkt mede door het huidoppervlak te egaliseren. Nadat de huid hersteld is, ziet ze er aanmerkelijk gladder, zachter en frisser uit.

De Mineral TCA Rebuilder kan worden ingezet bij:

 • (acne) littekens
 • Anti-aging
 • Diepere pigmentatie
 • Grove poriën

Kuurvorm
Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere peelings te ondergaan. Afhankelijk van het type peeling en de huidklacht(en) worden gemiddeld 2 tot 5 peelings aangeraden. Het aantal weken tussen iedere peeling kan variëren van 2 tot 4 weken.

Tijdens de behandeling
Voorafgaand aan de peeling wordt de huid gereinigd en ontvet zodat de peeling goed opgenomen kan worden door de huid. Na de reiniging wordt de peeling aangebracht. U kunt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, een lichte tot intense prikkeling van de huid ervaren. Zodra de inwerktijd van de peeling is verstreken wordt deze, indien nodig, geneutraliseerd. Om uw huid voldoende bescherming te bieden tegen UV straling, wordt ter afsluiting van de behandeling een anti-zonnebrandcrème aangebracht.

Na de behandeling
De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien. Na een TCA of Jessner peeling kan in de navolgende 7 dagen de huid strak aanvoelen en veranderen in een donkere kleur. Ook kan 1 tot 3 dagen na de peeling een schilfering ontstaan, dit kan zo’n 7 dagen duren. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste.

Combinatietherapie
Tevens kan een Lira peeling bij Venus laser& huidkliniek worden ingezet in combinatie met microdermabrasie voor een optimaal resultaat. Afhankelijk van uw huidtype en het gewenste behandelresultaat zal de huidtherapeute samen met u een op maat samengesteld behandelplan opstellen.