Dermapen

De dermapen van Meditopics is een nieuwe apparaat dat gebruikt wordt voor microneedling en huidvernieuwing.

De dermapen heeft kleine vibrerende naaldjes die de huid een heel klein beetje beschadigen. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei- en helende factoren vrij, die zorgen voor de aanmaak van collageen en elastine. Waardoor de huid steviger, dikker, veerkrachtiger en egaler van kleur wordt. De dermapen is onder andere geschikt voor de volgende indicaties:

(Acne)littekens
Huidverjonging/huidverbetering
Rimpels
Pigmentvlekken
Grove poriën
Striae

VOORDELEN VAN DERMAPEN

De dermapen behandeling is bijzonder effectief en biedt daarnaast nog de volgende voordelen:

Korte hersteltijd.
Ook in te zetten op lastigere plekken zoals rondom de lippen en ogen.
Een dermapen behandeling is zeer nauwkeurig.
Deze gezichtsbehandeling is in verhouding met vergelijkbare methoden meer comfortabel.

DE BEHANDELING

De dermapen bevat kleine naaldjes die de huid beschadigen en daarmee prikkelen om een aantal natuurlijke genezingsprocessen in gang te zetten. De aanmaak van nieuw bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder de bovenste huidlaag afspeelt. Er zal pas na enkele weken verbetering zichtbaar zijn.

Vooraf zal er een hyaluronzuur serum worden aangebracht op de te behandelen huid. Daarna zal de huidtherapeut de dermapen in roterende bewegingen over uw huid bewegen. Dit doet geen pijn, maar geeft wel een prikkelend gevoel. Afhankelijk van de indicatie en huidconditie zal de huidtherapeut bepalen hoe diep de naaldjes in de huid geplaatst worden. Bij een diepe plaatsing kan de huid iets bloeden. Dat geneest echter meteen weer. De huid zal na deze gezichtsbehandeling nog 1 à 2 uur rood zijn en gloeiend aanvoelen. Dat zal geleidelijk minder worden maar er zal nog enkele dagen een rode gloed zichtbaar zijn. Daarnaast zal de huid iets schilferen. Na de behandeling is het belangrijk om uw huid goed te beschermen tegen de zon met SPF factor 30 of hoger.

RESULTAAT

Na een aantal behandelingen met de dermapen zal de huid steviger en gladder zijn wat resulteert in een egale en stralende huidteint. Huidoneffenheden zoals rimpels en acne zullen geleidelijk vervagen. Doordat de huid zichzelf vernieuwt zullen ook pigmentvlekken en littekens verminderen.