Laserontharing

De High Power LightSheer Diodelaser is een geavanceerde nieuwe technologie ontworpen om comfortabel, snel en betaalbaar ongewenste haren duurzaam te verwijderen. De LightSheer behoort dan ook tot de beste ontharings-lasers ter wereld en onderscheidt zich op vele punten van zijn concurrenten. Zo is het de eerste laser die door de uiterst kritische Amerikaanse keuringsdienst FDA voor ontharing is goedgekeurd.

Om te begrijpen hoe de LightSheer werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, stofwisseling, hormonen, medicatie en etnische achtergrond.

 

laser-hair-7

1.Actieve groeifase of Anagene fase.
Tijdens deze fase bevat de haarwortel pigment of melanine.

2.Overgangsfase of Catagene fase.
In deze periode van ongeveer 2 weken stopt het haar met groeien en bevat het niet zoveel pigment meer.

3.Rustfase of Telogene fase.
Na een periode van ongeveer 6 weken zullen de haren in deze fase spontaan uitvallen en start er een nieuw groeifase.

De LightSheer produceert een krachtige, zeer geconcentreerde en zuivere laserstraal uit. De energie van deze laserstraal wordt in het pigment van de haarwortels omgezet in warmte, waardoor de haarwortels zodanig beschadigd raken dat nieuwe haargroei niet meer mogelijk is, zonder schade aan te brengen aan de huid. De haren in de groeifase (1) zijn het meest gevoelig voor het laserlicht. Dit komt doordat de haarzakjes van de haren in deze fase pigment of melanine bevatten. Het laserlicht is dus het meest effectief bij haren in de actieve groeifase (1).

Per laserstraal kunnen vele haarwortels tegelijkertijd worden behandeld. Helaas bevinden niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde groeifase, waardoor meerdere behandelingen, met tussenpozen van ± 4 tot 8 weken noodzakelijk zijn. Ongeveer 4 weken voor de behandeling van gelaat, ± 6 weken voor de behandeling van het lichaam.

De meeste mensen halen na 6 tot 8 behandelingen een goed resultaat. Voor behandelingen in het gezicht zijn altijd meer behandelingen nodig dan op het lichaam. Door de huidvriendelijkheid van deze laser is de huid na de behandeling alleen wat rood, zoals na zonnebrand en kan wat zwelling vertonen. Dit is echter afhankelijk van het huidtype. Deze reacties verdwijnen gewoonlijk snel, u kunt direct uw normale bezigheden hervatten.